3. heinäkuuta 2014

Tofupihvit


Onnea on löytää kaupasa -30% maustamatonta tofua, kun ei sitä täällä muut osta! Ostan yleensä heti useamman paketin, ja teen vaikka näitä tofupihvejä, joista ylimääräiset voin pakastaa. Tämä resepti on mausteiltaan suuntaa antava, sillä en ole ihan varma, mitä kaikkia mausteita itse siihen laitoinkaan. Onneksi taikinaa voi kuitenkin maistaa jo ennen paistamista, ja lisätä tarvittaessa mausteita oman maun mukaan.

---

Tofupihvit
n. 20 kappaletta

2 pkt maustamatonta tofua
2 kiinteää keskikokoista raakaa perunaa
2 rkl soijakastiketta
n. 5 rkl grillikastiketta
1 dl kaurahiutaleita
1,25 dl korppujauhoja
oliiviöljyä paistamiseen

Raasta perunat. Murenna tofu perunan joukkoon ja lisää maustekastikkeet. Soseuta sauvasekoittimella, kunnes seos on tasaista eikä sisällä esim. tofukokkareita. Lisää kaurahiutateet sekä korppujauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna hetki vetäytyä jääkaapissa.


Muotoile taikinasta noin 1 cm paksuisia pihvejä ja paista ne reilussa oliiviöljyssä melko kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Muista tehdä pihveistä tarpeeksi paksuja, sillä muuten ne helposti halkeilevat pannulla kääntäessä. (Tämän opin itse vasta parin pihvin jälkeen.)

Erinomaisia burgerpihvejä, mutta hyviä myös sellaisenaan.

---

Näitä olen napostellut ihan kylmänäkin, mutta onneksi niitä on vielä jäljellä myös huomiselle evääksi. Huomenna olen lähdössä ensimmäiselle liftausreissulleni, ei mitenkään vähäpätöisemmälle matkalle kuin Keiteleeltä Kotkaan. Liftaukseen kuluvasta ajasta on käynnissä myös veto kavereiden kesken. Lähimmäksi arvanneelle olen luvannut palkinnon. En tiedä, kumpi jännittää enemmän, itse matka vai veto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti