30. kesäkuuta 2014

Grilliruokaa kasvissyöjälle

Grilliruokia - kasvissyöjän lautaset oikealla alhaalla

Mitä tarjota kasvissyöjälle grilliruokana? Grilliruokakin voi helposti olla kasvispohjaista ja kevyempää, eikä siihen tarvita erikoisia kikkailuja. Kesän ainoina pitkinä vapaina (josta hiljaisuus blogissakin johtui) kokeilin kaikenlaista, kun kerrankin grillausmahdollisuus oli. Tässä omia vinkkejäni kasvisgrillaajille:

-maissi
-soijanakit
-halloum/grillijuusto -> Apetitin grillijuusto leviää grillissä, eli se kannattaa grillata foliovuoassa
-ananas -> tuore ehdottomasti paremaa
-portobello-sienet -> voi sivellä grillauksen aikana grillikastikkeella, mutta hyvää myös pelkästään
-täytetyt herkkusienet -> kun sieniin laittaa juustoa, eikä pekonia tule ympärille, folio ympärillä estää juuston valumisen
-tuorejuusto-chilit -> poista tuoreista chileistä siemenet ja täytä tuorejuustolla, tuki pääty pienellä leipäpalalla, kypsennä noin 25 min 175 asteisessa uunissa, grillaa foliossa/foliovuoan päällä
-soijaleikkeet -> keitä soijaleikkeet haluamissasi mausteissa pakkauksen ohjeen mukaan, sivele pintaan öljyä ja grillaa

Lisäksi voi tehdä lukemattomia variaatioita vartaista, kokeilla kasvispihvejä esim. hampurilaisten väliin, vaahtokarkit (joita saa myös vegaanisena), foliossa tehdyt suklaabanaanit... Voin kertoa, että ei jää kasvissyöjägrillaajille nälkä, kun oikein grillaamaan aletaan.

Oma juhannukseni meni vanhempien ja veljien kanssa mökkeillessä. Oli kylmää ja sateista, mutta soutelemaankin kerettiin poutaisina hetkinä monen vuoden tauon jälkeen. Oikeaa lomaa ei itsellä ole, koska työt Keiteleellä vasta aloitin, mutta juhannukseksi sitten sattui seitsemän päivän vapaat. Otin kaiken irti kesän "lomasta", eli en tehnyt juuri mitään muuta kuin syönyt ja ollut. Varsin rentouttavaa siis.

Keiteleellä on ollut välillä lämmintä ja välillä kylmää. Työt rullaavat ja opparia on laitettu käyntiin. Yrityksen puolesta jo lupasivat, että vielä tänä vuonna valmistun insinööriksi. Vielä kun saisi oman motivaation kohdalleen, niin loka-/marraskuussa olisi tavoitteena saada paperit kouraan. Onneksi kelit suosii enemmän sisällä oloa kuin ulkoilua, ainakin vielä, niin eiköhän tässä vielä saada jotain aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti