17. heinäkuuta 2014

Talviturkki mennyttä


Tältä näytti eilen, kun iltavuoron jälkeen pulahdin tohon lähijärveen ja heitin talviturkkini. Vihdoin. Yleensä olen käynyt uimassa jo huhtikuussa, mutta toisaalta ehkä oli tunnelman kannalta hienompi odottaa tällaista idyllistä, Järvi-Suomen auringon laskua. (Keitele ei kuitenkaan kuulu virallisesti Järvi-Suomeen, mutta menköön tämän kerran, kun toi naapurikunta Viitasaari kuitenkin kuuluu.)

En ole ruokaa tehnyt tai leiponut mitään kahteen viikkoon. Tofupihvit ovat olleet viimeisin tuotos, mitä keittiöstä on tullut. Tää kaikki idyllisyys ja helle on saanut mut syömään lähinnä jukurttia. Ja jäätelöä.

Liftaus onnistui erinomasesti, paljon paremmin, mitä odotin. Kotkaan pääsin kolmella kyydillä, Keiteleelle takaisin kahdeksalla. Kuitenkin molempiin matkoihin meni 6h38min, tasan!

En ehkä itse osaa myöskään kirjoittaa mitään kattavia ohjeita liftaukseen, ainakaan näin yhden reissun perusteella, mutta tässä omia havaintoja hyvään liftaukseen:

  1. Ota mukaan juotavaa ja evästä.
  2. Varaudu säänmukaisin varustein.
  3. Liftaa värikkäässä paidassa/takissa, näytä ystävälliseltä. 
  4. Liftaa liikennevalojen/risteyksen jälkeen ennen bussipysäkkiä/P-paikkaa.

Paras oli kommentti eräältä pian eläkkeelle jäävältä maatalon emännältä, joka isäntänsä kanssa oli asuntoautollaan kesälomareissulla:

"Kyllä tuollainen nätti tyttö ja suloinen koira saa varmasti helposti kyydin paikasta toiseen."

Ole siis nätti tyttö ja ota suloinen koira matkaan, niin liftausreissun onnistuminen on taattu.

2 kommenttia:

  1. Onpas kaunis kuva! : ) Liftausta olisi kiva itsekin joskus kokeilla, mutta ainakaan vielä ei ole rohkeus siihen riittänyt...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Muakin toi eka liftauskerta jännitti aivan mielettömästi, varsinkin se peukun nostaminen ylös. Kyytiä kuitenkin jouduin odottamaan max 15 min ja kyyditsijät olivat kaikki todella mukavia, monella takana omaa liftauskokemusta.
    Rohkeasti vain kokeilemaan, suosittelen!

    VastaaPoista