22. heinäkuuta 2014

Taatelipalat


Yksi päivä teki mieli jotain pientä hyvää, ja kaapeissa ei ollut oikein mitään. Löysin kuitenkin pussinlopun vanhoja taateleita, joista päätin nopeasti pyöräyttää maistuvia suupaloja. Kun nämä säilytetään jääkaapissa, ne ovat mukavan viileitä suupaloja silloin, kun tekee mieli jotain makeaa.

---

Taatelipalat
n. 12 palaa

n. 100 g taateleita
1-2 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä, cashew-pähkinöitä tmv.
75 g margariinia
½ tl suolaa
kanelia

Sekoita tehosekoittimessa 1 dl kaurahiutaleita, suola ja siemenet/pähkinät. Sekoita mukaan pehmeä margariini ja sen jälkeen taatelit. Jos taatelit ovat jo hieman kuivia, lämmitä taateleita ensin vesitilkan kanssa mikrossa noin ½ minuuttia.

Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa kaurahiutaleita, jos seos on liian löysää. Muotoile seoksesta suupaloja ja ripottele halutessasi kanelia päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa.

---


Tänään kävin kesävieraideni, isäni ja veljeni, kanssa Pielavedellä Satamaravintola Laivurissa. Ruokalistalla oli salaatteja ja pitsoja ja kaikki me päädyimme tilaamaan pitsat. Hintaluokka oli tavaomainen, 8-9,5€, mutta lisävalkosipuli, vesi ja salaattipöytä kuuluivat hintaan. Salaattipöytä oli aika suppea, mutta nachot ja salsa oli plussaa. Itse pitsoissa oli ohut, rapea pohja ja ne olivat ISOJA! Erittäin hyvää oli, kaikki sai vatsansa täyteen.

Laivuri on auki vain kesäisin, mutta suosittelen vierailemaan siellä. Pihalla on pelejä lapsille ja Laivurin edessä on laituri vierasveneille. Esiintyjiä on pitkin kesää, vaikka tämän kesän nimeikkäin esiintyjä Tommi Läntinen ei meidän vierailuhalua sytyttänyt. Mutta ilta-auringon ja huurteisen ääressä sitä voisi jonkun toisen esiintyjän soittaessa iltaansa viettää pitkästikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti