2. elokuuta 2014

Mustikkapiirakka (munaton)


Koska mustikka-aika alkaa olla kohdillaan, olen itse jo kerennyt tehdä kaksi mustikkapiirakkaa. Toisen ihan itselle (vein kyllä pari palaa naapuriin...) ja toisen isälle ja veljelle, jotka kerkesivät käydä täällä kylässä. Mustikka on kyllä yksi lempimarjoistani; ilmainen ja helppo kerätä, ja niin hyvää!

---

Mustikkapiirakka (munaton)

Pohja
100 g pehmeää margariinia
½ dl sokeria
1 ½ dl ruishiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
½-1 l mustikoita
2-3 rkl perunajauhoja
½-1 dl sokeria tai hillosokeria

Murutaikina
50 g pehmeää margariinia tai voita
½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Voitele noin 24 cm piirakkavuoka. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele vuoan pohjalle. Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauho ja kaada seos pohjan päälle. Kiinteämmän täytteen saa käyttämällä hillosokeria. Nypi murutaikinan ainekset keskenään ja ripottele mustikoiden päälle.

Paista keskitasolla 200C asteessa noin puoli tuntia, kunnes reunat ovat kullanruskeita. Anna hieman jäähtyä ennen leikkaamista. Tarjoile esim. vanilijajäätelön kanssa.

---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti