5. toukokuuta 2014

Kermainen tomaattipasta



Tätä pastaa söin jonkinlaisena versiona ensimmäisen kerran viime syksynä. Ystäväni on tehnyt sitä sen jälkeen pariinkin kertaan uudestaan, mutta omastani tulee aina erilainen (mutten sanoisi, että huonompi!). Tätä olen itse myös tarjoillut (ilman tofua) heille, joihin olen halunnut tehdä vaikutuksen kasvisruualla, kuten nuoriin partiolaisiin ja söpöihin miehiin.

---

4-5 annosta

300g pastaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 rasia kirsikkatomaatteja
balsamico-kastiketta
100 g cashew-pähkinöitä
(1 pkt maustamatonta tofua)
1 prk kaurakermaa
suolaa
pippuria
sabal oelek -chilitahnaa

Keitä pasta suolaisessa vedessä melkein kypsäksi, noin 80% paketin ajasta.
Silppua sipuli ja kuulota sitä pannulla oliiviöljyssä. Raasta sekaan valkosipulit (raastamalla saa valkosipulista sopivan hienoa ja saa maun esiin). Lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja halutessasi kuutioitu tofu sekä noin ruokalusikallinen balsamicoa. Anna tomaattien pehmetä ja tofun saada väriä. Lisää suolaa, pippuria ja sambal oelek -tahnaa maun mukaan. Murskaa pähkinät ja kaada ne pannulle, lisää kerma. Hauduta hetki ja kaada pastan joukkoon. Tarkasta maku.

---

Yksinkertaista, mutta niin hyvää.

2 kommenttia:

  1. oi nam miten herkulliselta näyttää ja kuulostaa! oon itsekin kasvissyöjä, enkä ole aiemmin hoksannut laittaa pastaan tofua tai pähkinöitä. tämä vääryys on korjattava heti, voisinkin heti huomenna testata tätä ihanaa ohjetta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehottomasti kokeilla! Toi pähkinärouhe/jauhe suurustaa sitä kastiketta, niin siittä tulee oikein paksua. Itse en aluksi tykänny yhtään tofun mausta, mutta tällasten ruokien joukossa se menee kuin ei olisikaan!

      Suosittelen myös maistelemaan ja maustamaan omien mieltymysten mukaan, itsekin joka kerta taidan laittaa kaikkea erilailla, joten lopputulos on aina erilainen. Toisaalta, siksi perusraaka-aineet on kivoja, että eri yhdistelmillä saa aikaan vaikka mitä!

      Poista