3. toukokuuta 2014

Salaattia ja kunnanjohtajia

Tänään maltoin tehdä oikeaa ruokaa. Parsakaalisalaatista on tullut viimeaikoina yhtä lempparisalaattiani. Myös kvinoa on erinomainen lisä niin salaatteihin kuin muihinkin ruokiin, sillä se sisältää runsaasti kuitua (10g/100g) ja proteiinia (13g/100g).

---

Esimerkkiohje parsakaalisalaatille

1 sipuli
oliiviöljyä
1/3 parsakaali
1/3 pkt kylmäsavutofu
soijakastike
jäävuorisalaatti
rucola
keitettyä kvinoaa ohjeen mukaan
salaatinkastike

---

Kuullotin ensin yhden sipulin öljyssä ja siihen lisäsin pilkotun parsakaalin ja kylmäsavustetun tofun. Paistoin sen verran, että parsakaalista tuli kypsän rapeaa ja tofu sai pinnalleen väriä. Lopuksi lisäsin mausteeksi hieman soijakastiketta.

Kvinoan keitin kasvisfondin kanssa. Alla on jäävuorisalaattia ja rucolaa. Päällä Hesburgerin valkosipulikastiketta. Hyvä ja täyttävä lounassalaatti.



Lisäksi kävin eilen allekirjoittamassa vuokrasopimuksen. Sain oikein Keitele-pinssin ja -puffihuivin itse kunnanjohtajalta. Hän tuli siinä kyselemään töistäni (ilmeisesti joku oli kertonut jo etukäteen tulostani) ja toivotti lämpimästi tervetulleeksi Keiteleelle. Kai yritti lahjoa, että jäisin tänne ikuisesti ja synnyttämään miljoonia jälkeläisiä kunnan tulevaisuuden takaamiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti