10. toukokuuta 2014

Pitsalauantai ja paras tomaattikastike




Tällä ohjeella saa rukiisen, ohuen ja rapean pitsapohjan! Lisäksi tomaattikastike on parasta; tällä ohjeella teen aina myös sen tomaattisen pastakastikkeen, jota toiset ostaa valmiina purkista.

Pohja
1 suuri pitsa

1 rkl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1,7 dl vettä
2 dl durum-vehnäjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1-2 tl suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva  ja sokeri noin 42 asteiseen veteen. Odota, kunnes hiiva alkaa kuplia. Lisää jauhot, suola ja oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa noin 10 min ja anna kohota reilu tunti.
Lämmitä uuni 225 C ja anna pellin lämmetä mukana. Kauli taikina leivinpaperin päällä, voit halutessasi sivellä reunoja tilkalla oliiviöljyä. Lisää päälle tomaattikastike ja täytteet. Siirrä pitsa leivinpaperin kanssa nopeasti kuuman pellin päälle ja laita uuniin. Paista noin 15 min kunnes reunat ovat saaneet väriä.

Tomaattikastike

1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
1½ tl suolaa
1-2 tl pippuria
2 rkl sokeria
1 rkl balsamicoa
2-3 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
ketsuppia maun mukaan

Silppua sipuli ja kuulota sitä kattilassa oliiviöljyssä. Raasta joukkoon valkosipulit. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kaikki tomaattimurska, huuhtaise purkki tilkalla vettä ja lisää sekin kattilaan. Lisää joukkoon suola, pippuri, sokeri ja balsamico ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 min. Lisää joukkoon yrtit ja halutessasi ketsuppia. Tarkista maku, tarvittaessa lisää suolaa, pippuria tai ketsuppia. Anna jäähtyä ennen pohjalle levittämistä.


Omia lempitäytteitä ovat feta, punasipuli, ananas ja oliivit. Usein raastan myös päälle juustoa, mutta nyt kokeilin ilman päällysjuustoa, yhtä hyvää oli! Mehevä tomaattikastike korvaa juuston tuomaa kosteutta.

Sen kummempia täyteohjeita en anna, jokaisella on omat suosikkinsa :) Mutta vegaanipitsan päälle sopii erittäin hyvin Cheezly Mozzarella -juusto, ei huomaa eroa maidolliseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti