9. kesäkuuta 2014

Nuudeliwok



Nyt vain ihmettelen, miksi en ennen ole kokeillut tehä nuudeliwokkia. Tämä wok vie kielen mennessään, joten tätä kannattaa varata reilusti. Vaikka olisi jo aika täynnä, wokkia haluaa ottaa vielä vähän lisää. Tämän kesän ykkösruoka!

---

Nuudeliwok
Noin 5 annosta

Soijasuikaleet
3 kourallista soikasuikaleita
1 kasvisliemikuutio
soijakastiketta
parikajauhetta
currya

Wok
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1-2 chiliä tai chilitahnaa maun mukaan
oliiviöljyä
3 porkkanaa
1 iso paprika
1 tlk pieniä ananspaloja
1 tlk vihreitä papuja
150 g kokojyvänuudeleita

Kastike
1 dl ananasmehua
1 rkl soijakastiketta
½ rkl sitruunamehua
1 rkl fariinisokeria

Laita soijasuikaleet ja mausteet kattilaan, jossa on reilusti vettä. Kuumenna ja anna kiehua 15 min.

Silppua sipulit ja chili wokkipannulle tai isolle paistinpannulle. Lisää öljyä ja kuulota pehmeiksi. Lisää keitetyt soijasuikaleet joukkoon ja anna kuumeta.

Suikaloi porkkana ja paprika pitkiksi suikaleiksi ja lisää pannulle. Valuta ananaksista mehu talteen ja lisää ananspalat kasvisten joukkoon. Lisää myös valutetut pavut. Sekoita kastike ja lisää se wokkiin. Sekoita hyvin ja anna wokin paistua.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan wokattaviksi, usein 1-2 minuttiia vähemmän kuin kypsiksi asti. Valuta vesi pois ja lisää nuudelit wokkiin. Sekoita joukkoon noin 0,5 dl oliiviöljyä. Anna wokin paistua aina hieman kääntelyn välissä, kunnes nuudelit ovat saaneet väriä ja kasvikset ovat kyspiä, mutta rapeita. Tarkista maku, lisää tarvittaessa soijakastiketta tai chiliä.

Tarjoa kuumana.

---

En aikaisemmin oikein pitänyt itämaisista ruuista, tai ainakin niitä kohtaan oli hieman epäilyjä. Kun ystäväni vei minut Helsingissä TukTukiin syömään, käsitykseni muuttui täysin. Nyt tämä nuudeliwok on yksi lempiruuistani ja aion tarjoilla sitä kaikille, jotka ovat ennakkoluuloisia thairuokaa kohtaan. Lisäksi tässä ruuassa ei ole liian "outoja" wok-vihanneksia, joten on helppo löytää raaka-aineet näin pikkukylässäkin.

1 kommentti: