Kesän paras kakku on mielestäni juustokakku, sillä se on vähän kuin jäätelöä. Juustokakku onnistuu ilman kananmunaa ja liivatetta, vaikka rakenne on enemmän pehmeä kuin liivate-kakun tapainen kiinteä. Tähän kakkuun ei lisäksi tule mitään ylimääräistä hyydykeainetta, joten ei tarvitse kikkailla mitään.
Reseptillä kakusta tulee aika matala, joten jos on monta syöjää, kannattaa kaksinkertaistaa täyte.
Ohje onnistuu erinomaisesti myös vegaanisena. Suluissa vegekakun muunnokset.
---
Juustokakku
Pohja
125 g Digestive-keksejä
75 g sulaa margariinia
Perustäyte
300 g tuorejuustoa (esim Tofutti soijatuorejuusto)
1-2 rkl sitruunamehua
50-70 g valkosuklaata (esim Punnitse & Säästä :stä löytyy vegevalkosuklaata)
1 dl tomusokeria
2,5 dl vispikermaa (esim Alpro Airy & Creamy, oma suosikki)
Makuvaihtoehto
1-1½ dl Marianne-rouhetta
piparminttuaromia
Laita irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperia. Murskaa keksit ja sekoita margariiniin. Painele vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Notkista tuorejuusto sitruunamehulla. Sulata valkosuklaa ja sekoita se joukkoon. Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tomusokeri. Nostele kermavaahto ja tuorejuustoseos kevyesti yhteen. Mausta haluamallasi tavalla, mutta kakku on erinomainen myös ilman lisämakuja.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
---
Muita keksejä kuin digestivejä käyttäessä kannattaa ehkä hieman lisätä keksien määrää. Itse käytin kuvan kakussa Domino-keksejä, niitä olisi voinut murskata enemmän kuin sen 125 g.
Itse korvasin osan tuorejuustosta Mascarpone-juustolla. Suklaan ja tomusokerin määrää lisätessä kakusta tulee jämäkämpi, mutta myös makeampi. Makeutta saa taitettua esim sitruunamehua lisäämällä tai raikkailla täytteillä, kuten tuoreilla marjoilla tai mintulla.
Tätä pitää kokeilla ihan mielenkiinnosta koska liivateen kanssa läträäminen ei aina innosta.
VastaaPoistaEikä tarvitse odottaa liivatteiden liukenemista tai jännittää, meneekö se kökkäreiseksi täytteeseen sekoittaessa! :)
Poista