12. toukokuuta 2014

Pehmeät kaurakeksit



Keksejä tehdessä ihmettelin, mikseivät ne leviä kuten tavalliset kaurakeksit. Tajusin sitten, että lisäämäni mantelijauhe sitoi taikinaa niin, että keksit jäivät vähän paksuiksi, mutta erittäin pehmeiksi.

Nämä keksit ovat todella nopeita tehdä ja aineetkin yleensä löytyy kaupasta. Eli jos kylävieraat yllättää, tässä on nopeaa tarjottavaa kahvin kanssa!

---

2 pellillistä

125 g margariinia
½ dl maitoa tai kermaa
1 ½ dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
½ dl mantelijauhetta
1-1 ½ dl vehnäjauhoja

Sulata margariini ja lisää siihen maito tai kerma. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää nesteseokseen. Jos taikina jää liian löysäksi, lisää himan vehnäjauhoja.
Nosta kahdella lusikalla nokareita pellille. Jätä keskeihin väliä, vaikka ne eivät leviä yhtä paljon kuin kaurakeksit yleensä. Paista 175 C noin 8-10 min. Irroita pelliltä vähän jäähtyneenä.

---

Vinkki! Jos jättää mantelijauheen pois ja korvaa vehnäjauhoilla, tulee näistä niitä ohuita kaurakeksejä. Niitä keksejä voi pehmeinä varovasti taivuttaa esim kupeiksi.

Itse käytin jääkaapista löytynyttä kevytmargariinia, jota ei edes suositella leivontaan. Kun sitä sulattaa vain vähän, onnistuu siitäkin leivonta mielestäni aivan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti