20. toukokuuta 2014

Minttusuklaabrowniet



Vielä ennen vierasta kokeilin jo monta kertaa himoitsemaani minttusuklaabrownieohjetta, johon olen törmännyt niin Vegeherkkuja-kirjassa kuin Chocochilin blogissa. Kirjan ohje on grammoina, mutta Chocochilissä on ohjetta oikaistu enempi suomalaiseen leivontamalliin.

Ohje on erittäin yksinkertainen ja nopea. Tämän ohjeen pohja on paras piirakkapohja ikinä; mehevä ja makua löytyy joka hermolle. Nam!

---

Minttusuklaabrowniet

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl vanilijasokeria
2,4 dl vettä
2,4 dl rypsiöljyä

Minttutäyte
115g huoneenlämpöistä margariinia
n. 5 dl tomusokeria
piparminttuaromia maun mukaan
3-4 rkl vettä

Kuorrute
180 g tummaa suklaata
85 g margariinia

Sekoita pohjan kuiva-aineet yhteen. Lisää nesteet ja vatkaa tasaiseksi. Kaada noin 28x28 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 C asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Vatkaa sähkövatkaimella täytteen aineet kuohkeaksi. Lisää jäähtyneen pohjan päälle. Sulata kuorrutteen suklaa ja margariini ja kaada minttutäytteen päälle. Anna kovettua suklaan kovettua joko hetki pakkasessa tai jääkaapissa. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.

---

Ohjeen löydät myös täältä. Vaikka onkin makeaa, niin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen leipomus! Eipä vieraskaan arvannut, että kyseessä oli vegaanista herkkua ;)

Eilen Keiteleelle saapui kesän ensimmäinen ukkosmyrsky. Ehdin juuri ja juuri kotikuistille ennen rankkasadetta. Mulle se sade sopi hyvin, nyt on lehdet niin vehreinä ja ulkona raikasta! Löydettiin hyvä paikka koiran kanssa, jossa se saa vähän vapaana juosta. Vähän vain, ettei pesijät häiriinny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti