Vielä löytyy pakkasesta viime syksyn kanttarelleja, joten arvoin mitä niistä tekisin. Soppaa vai pastaa, päädyin kuitenkin pastan puoleen, koska pastaruuat on vaan niin hyviä.
Tähänkin reseptiin olen laittanut tofua proteiinilisäksi, mutta halutessaan sen voi jättää pois ja nauttia ateriasta muutenkin.
---
noin 4 annosta
300g pastaa
suolaa
300g pakastettuja kanttarelleja
voita
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
(1 pkt maustamatonta tofua)
2 dl kaurakermaa
½ kasvisliemikuutio
pippuria
parmesania
Keitä pasta melkein kypsäksi reilusti suolatussa vedessä (yleensä n. 80% ilmoitetusta ajasta). Ota hieman keitinlientä talteen, kaada loput pois. Älä huuhdo, mutta jos pasta kauan seisoo ennen kastiketta, sekoita siihen hieman öliiviöljyä, ettei pasta takerru.
Sulata kanttarellit mikrossa maltillisesti. Kuullota silputtu sipuli pannulla oliiviöljyssä oikein keltaiseksi ja pehmeäksi, raasta hienolla terällä mukaan valkosipuli. Lisää halutessasi valutettu tofu ja laita pannulle hieman suolaa. Anna tofun saada hieman väriä. Lisää kanttarellit ja voita. Anna kanttarellien haihduttaa vesi pois, älä kuitenkaan paista. Lisää kaurakerma, pastan keitinvettä ja kasvisliemikuutio. Lisää suolaa ja pippuria, tarkista maku. Hauduta niin kauan, kunnes kastike on sakeaa ja kasvisliemikuutio on liuennut. Sekoita pastan joukkoon.
Annoksen päälle voi ripotella sormisuolaa, parmesania ja pippuria myllystä.
---
Vegaanisen versin tästä pastasta saa, kun voin tilalla käyttää halutessaan margariinia ja parmesanina vegeparmesania (jota saa ostettua esim. täältä tai resepti löytyy tästä).
Toivottavasti tänäkin syksynä saan yhtä paljon sieniä kuin viimeksi. Tässä tulos vahingossa löydetyn unelmapaikan jälkeen, en ole ikinä nähnyt yhtä isoja kanttarelleja!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti